termobiro logo

Izbor izvora toplote

Izbor izvora toplote često je uslovljen stvarima kao što su: mogućnost priključenja na sistem daljinskog grejanja, blizina gasovodne mreže, odgovarajući prostor za smeštaj rezervoara i sl.

Električni kotao - najjeftiniji u investiciji, najskuplji u eksploataciji. Često puta i jedino rešenje kod etažnih instalacija grejanja.

elekticni kotao

Kotao na lož ulje - dosta skupa investicija, kotao, gorionik, rezervoar. U eksploataciji skuplji od električne energije. Pogodan za veće porodične kuće-preko 200m², kao ezervni izvor toplotne energije.

kotao na ulje

Gasni kotao - odlična investicija, jeftin u eksploataciji, ali mora postojati mogućnost priključenja na gradsku gasovodnu mrežu. Nešto veće su početne investicije oko plaćanja participacije.

kotao na gas

Daljinsko grejanje - odlična investicija, komforno i jeftino grejanje. Mora postojati mogućnost priključenja na mrežu daljinskog grejanja JKP Beogradske elektrane. Priključenju prethodi izrada i overa projekta, potpisivanje ugovora i regulisanje plaćanja participacije.

daljinsko grejanje

Kotao na čvrsto gorivo - najjeftiniji način grejanja za individualne objekte ali i najveća obaveza oko održavanja. Kao pod varijanta čvrstog goriva može se koristiti pellet – nešto skuplje grejanje uz pun komfor I malo zagadjenje okoline

kotao na cvrsto gorivo